0475 580331
info@baensafbouw.nl

Plafonds

De mogelijkheden in plafondafwerking, waar Baens Afbouw zich heeft gespecialiseerd, zijn zeer uiteenlopend en bieden tal van mogelijkheden. Van systeemplafonds tot Metal Stud plafonds, (3D)gipsplafonds, metalenplafonds, koelplafonds, houten plafonds en Baffle plafonds.
 

Metal Stud Plafonds

Metal Stud plafonds zijn toepasbaar als 'vals' plafond onder vrijwel iedere bouwkundige constructie. De plafonds zijn opgebouwd uit een skelet van lichtmetalen profielen en (gips)beplating. Deze plafonds zijn modulair te bouwen zodat men rekening kan houden met alle mogelijke inbouwcomponenten. Hierbij zijn meerdere afwerkingniveau's toepasbaar, van schilderwerk tot spackspuitwerk.

Systeemplafonds

Een systeemplafond is een plafond waarbij, door middel van plafondplaten en plafondprofielen in combinatie met een ophangsysteem, een vrij toegankelijke ruimte tussen de bovenliggende vloer en het plafond wordt gemaakt (plenum). Deze ruimte kan worden gebruikt voor de aanleg van verschillende systeemleidingen zoals elektriciteit, verwarming/ventilatie en riolering. Daarnaast biedt een systeemplafond op het gebied van (geluids)isolatie en akoestiek een vele mogelijkheden. Door middel van de verschillende typen en eigenschappen van systeemplafondprofielen en -platen kan men talloze combinaties creëren.

Akoestische plafondeilanden

Plafondeilanden zijn innovatieve, akoestische plafondeilanden die helpen om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Hiermee bereikt men de best mogelijke nagalmreductie. Combineer techniek met een fraai uiterlijk: er zijn vele vormen in een onbeperkt aantal NCS® kleuren leverbaar. Met een grote reeks van ophangmogelijkheden is alleen uw verbeelding een beperkende factor.

Naadloze akoestische plafonds

Akoestische problematiek komt bij uitstek voor in ruimtes met veel harde oppervlakken en een minimalistische inrichting. Deze ontwerpkeuze maakt men natuurlijk niet zomaar: men wil in dit geval vaak een ruimtelijke, strakke uitstraling behouden. Het is jammer dat de akoestiek hierbij nogal eens vergeten wordt terwijl galm de uitstraling juist negatief beïnvloedt. Akoestisch comfort en een strak en ruimtelijk interieur hoeven elkaar niet te bijten: met de juiste oplossing kunnen deze prima samengaan. Een naadloos akoestisch plafond kan hier de oplossing zijn. Met een zo'n plafond kan een hoog akoestisch comfort gerealiseerd worden, zonder compromissen in de ruimtelijke en strakke uitstraling.Kijk voor een voorbeeld van onze toepasing van o.a. MS-plafonds met hoge akoestische eisen eens bij het portfolio-item ICC Ahoy Rotterdam.
© Baens Afbouw 2018 - 2024 | Algemene voorwaarden | Disclaimer
Realisatie: DosisDesign